Styckningsdetaljer nöt

/not-small.jpg

NÖTBRINGA -kokas 2-3 timmar. Till soppa, dillkött m.m.
NÖTBOG -kokas 2-3 timmar. God till grytor
HÖGREV grytkött, kalops. Långbakas i ugn till "pulled beef"
Nötbringa, nötbog och högrev kan med fördel kokas 2-3 timmar och låt den
gärna kallna i buljongen. 
Gör sedan en glaze av ca 1,5 dl sweetchilisås,
2 msk soya, 1 msk flytande honung och 1-2 msk riven färsk ingefära.

Pensla köttet. Grilla eller griljera i ugn.

INNANLÅR -till stek. Tunna skivor till lövbiff, rullader m.m. Skivor kan grillas.
FRANSYSKA -till stek. Skivor kan grillas.
ROSTBIFF -till stek.
ROSTAS -mör bit som kan stekas i skivor. Gott att grilla.
Prova att långbaka steken på lågtemperatur, 65-70 grader i 5-6 timmar eller mer.

ENTRECOTE OCH RYGGBIFF -i skivor, stek eller grilla.
ROSTLOCK OCH FLANKSTEK -långbakas eller grillas.